اصولا" آزمایشگاه ها بنیان علوم مهندسی را تشکیل می دهند. درمهندسی ساختمان برای طراحی سازه نیاز داریم بدانیم که رفتار اجزای ساختمان تحت بارهایی که در اثر وزن خود آن، زلزله و دیگر عوامل محیطی به آن وارد می شود چیست. ضمنا باید مشخص شود مصالحی که این اجزا (یعنی تیرها و ستون ها و مانند آن) از آن ساخته می شوند چقدر تحمل بار دارند. آزمایشگاه تکنولوژی بتن به دانشجویان کمک می کند تا با مطالب مختلفی نظیر نحوه ساخت بتن مناسب ، چگونگی رسیدن به مقاومت دلخواه ، مبارزه با شرایط خورنده ، ساخت بتن با دوام و ... آشنا شوند.
آزمایشگاه تکنولوژی بتن دانشکده عمران از دیرباز پذیرای دانشجویان مشتاقی بوده که با تلاشی
خستگی ناپذیر در جستجوی یافتن راه هایی برای ساخت بتنی با سطح کیفی بالاتر بوده اند. این تلاش ها تاکنون افتخارات زیادی را در مسابقات بین المللی برای دانشکده رقم زده است. که از آن جمله می توان به کسب مقام اول در مسابقات جهانی ACI اشاره کرد. برای مشاهده دیگر سوابق مرتبط می توانید بخش مربوط به انجمن علمی دانشکده را ببینید.
علاوه بر فعالیت های تحقیقاتی که توسط تیم بتن دانشکده و یا دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا انجام می شود همه دانشجویان یک درس با عنوان آزمایشگاه تکنولوژی بتن می گذرانند. در این برنامه آموزشی دانشجویان با مطالب زیر آشنا می شوند:
- نحوه بدست آوردن منحنی دانه بندی سنگدانه ها در آزمایشگاه و کارگاه
- تعیین وزن مخصوص، جذب آب و رطوبت نسبی
- تعیین جرم مخصوص دانه ای و انبوهی سیمان
- تعیین زمان گیرش سیمان به وسیله سوزن ویکات
- ارزش ضربه ای - میزان مقاومت سنگدانه ها در برابر ضربه
- تعیین مقاومت فشلری ملات ماسه استاندارد سیمان پرتلند
- تعیین و مقایسه مقاومت فشاری و کششی بتن - انواع نمونه های بتنی آزمایشگاهی ، آشنایی با مفاهیم کارایی و روانی بتن، تعیین اسلامپ
- روش های عمل آوری بتن و ارتباط آن با نسبت آب به سیمان، تعیین ضریب تراکم
- اندازه گیری میزان حباب هوای موجود در بتن تازه، چگونگی تهیه بتن با مواد هواساز
- انواع آزمایش های غیر مخرب (NDT) ، تعیین مقاومت بتن بوسیله پالس اولتراسونیک، آشنایی با دستگاه مربوطه و طریقه صحیح استفاده از آن
- آزمایش بتن بوسیله چکش اشمیت
- اصول مغزه گیری و بررسی دقیق سازه های بتنی، کلاهک گذاری، تعیین چگالی، مقاومت فشاری
- انتخاب نسبت های مخلوط بتن (طرح مخلوط)، روش ACI، روش BS