[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
معرفی پژوهشگاه ::
اهداف و ماموریت ها::
پژوهشکده ها ::
مراکز پژوهش و فناوری ::
فن راه دانشگاه ::
قطب های علمی ::
سایر مراکز پژوهشی::
آزمایشگاههای تحقیقاتی ::
طرحهای کلان ملی ::
اخبار و رویدادها::
آیین نامه ها و فرمها ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
اطلاعات تماس

نشانی تهران،میدان رسالت

خ هنگام، خ دانشگاه

دانشگاه علم و صنعت ایران

کد پستی 13114-16846

 تلفن 1-73225820

 دور نگار 77240379

پست الکترونیک irist@iust.ac.ir 

..
:: طراحی و ساخت پروتز عصبی زیرجلدی برای بازیابی حرکت در افراد دچار ضایعه نخاعی ::
 | تاریخ ارسال: 1392/5/29 | 

پروژه ملی طراحی و ساخت پروتز عصبی زیرجلدی برای بازیابی حرکت در افراد دچار ضایعه نخاعی

 
  مساله ضایعه نخاعی و قطع نخاع از مسائل بسیار مطرح در حوزه سلامت، نه تنها در کشور ما، بلکه در دنیا است.

  افرادی که دچار ضایعه نخاعی هستند علاوه بر مشکلات حرکتی، دچار عوارضی از قبیل پوکی استخوان، آتروفی عضلانی، سفتی مفاصل، زخم بستر، نارسائی­های کلیوی و قلبی-عروقی می­شوند. همچنین، این افراد کنترل ادرار ندارند و عمل دفع آنها با مشکل مواجه است. از روش­های مطرح برای رفع مشکلات افراد دچار ضایعه نخاعی و یا صدمات مغزی، استفاده از مهندسی عصبی است. مهندسی عصبی از حوزه ­ های گسترش یافته در قرن 21 در زمینه مهندسی پزشکی است.

AWT IMAGE
  از اهداف مهندسی عصبی تحقیقات بنیادین در زمینه سیستم های عصبی و عصبی-عضلانی، گسترش روش ­ های تشخیص، درمان و توانبخشی با استفاده از روش­های مهندسی است. مهندسی عصبی منشأ ایجاد و گسترش فناوری عصبی شده است. هدف این فناوری، طراحی و ساخت ابزار میکروالکترونیکی است که با ارتباط مستقیم با سیستم عصبی مرکزی و یا اعصاب محیطی، کنترل خارجــی ارگان­های بدن را به عهده می­گیرد. امروزه کاربرد فناوری عصبی در توانبخشی و درمان، بسیار گسترش یافته است و تحول شگرفی را در زمینه توانبخشی بوجود آورده است. محصولات این تکنولوژی بسیار گران قیمت است و از نیازهای ضروری جهت حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه محسوب می ­ شود. از محصولات این فناوری می­توان به پروتزهای عصبی قلبی، پروتزهای عصبی شنـــوائی، پروتزهای عصبی تنفسی، پروتزهای عصبی مغزی و پروتزهای عصبی بینائی اشاره کرد. از این فناوری نیز برای کنترل درد، کنترل مثانه، کنترل اسپاستیستی، کنترل بعضی از موارد اپلیپسی ، درمان بیماری پارکینسون و کنترل بیماری صرع استفاده می ­ شود .

  هدف خاص این طرح کلان، طراحی و ساخت پروتز عصبی حرکتی زیر جلدی برای رفع مشکلات حرکتی در افراد دچار ضایعه است .

در حال حاضر محصولات فناوری عصبی در انحصار کشورهای غ ربی، علی الخصوص آمریکا قرار دارد و متاسفانه کشور ما در تمام زمینه های فناوری عصبی به خارج از کشور وابسته است. اجرای این طرح زمینه لازم را برای توسعه این فناوری در تمام زمینه ­های آن در ایران و ساخت دیگر محصولات این فناوری فراهم خواهد نمود.

AWT IMAGE

دفعات مشاهده: 5916 بار   |   دفعات چاپ: 1710 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 27 بار   |   0 نظر
>
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد . نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد .
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4665